Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ΜΑ12, στην οποία παρουσιάζονται οι διπλωματικές εργασίες των αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Οπτικής Επικοινωνίας & Διαδραστικών Μέσων και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του Κολλεγίου Βακαλό Art & Design.  
 
Οι εκτιθέμενες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του (12μηνου) ακαδημαϊκού έτους 2011-12, και αποτελούν σύνθετα projects επαγγελματικών προδιαγραφών, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών και θεμάτων από το χώρο του design: εταιρική ταυτότητα, οπτική επικοινωνία, εικονογράφηση, τέχνη του βιβλίου, σχεδιασμός γραμματοσειρών, web design, animation, video art, αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, spatial design, σκηνογραφία, κ.ά.  
 
Η έκθεση ΜΑ12 έχει διπλό σκοπό. Από τη μία δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να δει από κοντά το πρωτοποριακό, υψηλών απαιτήσεων και μοναδικό στην ελληνική πραγματικότητα έργο που επιτελείται στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Κολλεγίου Βακαλό, προγράμματα τα οποία οδηγούν στην απόκτηση του πτυχίου Master of Arts από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby. Από την άλλη προβάλει το ίδιο το σύγχρονο ελληνικό design, ενημερώνοντας για τις τάσεις, τις εφαρμογές και τους τομείς του, μέσω της αναλυτικής παρουσίασης των εκτιθέμενων projects.  
 
Οι μεταπτυχιακοί απόφοιτοι που εκθέτουν εφέτος είναι οι πρώτοι οι οποίοι ολοκλήρωσαν το νέο, αναδιοργανωμένο πρόγραμμα σπουδών, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2011. Με το κλείσιμο της πρώτης δεκαετίας λειτουργίας τους, τα μεταπτυχιακά προγράμματα επανασχεδιάστηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα εξειδίκευσης σε δέκα υπο-ειδικότητες. Συγκεκριμένα, στον τομέα της Οπτικής Επικοινωνίας υπάρχει ξεχωριστή ειδίκευση στη γραφιστική, την εικονογράφηση και την τέχνη του βιβλίου, το σχεδιασμό γραμματοσειρών (τυπογραφία) και το web design, ενώ στον τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου, την αρχιτεκτονική τοπίου, το spatial design και τη σκηνογραφία/ενδυματολογία. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνεται δυνατότητα αμιγώς θεωρητικών σπουδών στην οπτική επικοινωνία και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αντίστοιχα, καλύπτοντας έτσι την εκπαίδευση σε έναν ακόμη τομέα που έλειπε στη χώρα μας.    
 
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, 8 μ.μ.
Τόπος: Εκθεσιακός Χώρος Κολλεγίου Βακαλό, Λάμπρου Κατσώνη 26, Λυκαβηττός
Διάρκεια: 15 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. – 9 μ.μ., καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)  
 
Κολλέγιο Βακαλό Arts & Design
T: 210-6442514, F: 210-6444840, E: [email protected], W: www.vakalo.gr

RELATED ARTICLES