Αν το πρώτο Design Lab@Thessaloniki τον Φεβρουάριο αποτέλεσε μία πειστική, καταρχήν επιβεβαίωση του ζωντανού ενδιαφέροντος της Β. Ελλάδας για το design και τις εφαρμογές του, η δεύτερη διοργάνωση –ως την ημέρα έναρξης της οποίας απομένει πλέον λιγότερο από ένας μήνας- φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για αρχιτέκτονες, διακοσμητές, κατασκευαστές μα και end users/επαγγελματίες. 

Είναι γεγονός πως η επιτυχία του πρώτου Design Lab@Thessaloniki –το οποίο επισκέφθηκαν συνολικά 1153 επιχειρήσεις και επαγγελματίες- τοποθετεί τον πήχη ψηλά. Όπως όμως τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν, το δεύτερο Design Lab@Thessaloniki έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάει ακόμη καλύτερα. Και να αποτελέσει –παρά το γενικότερο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον- καταλύτη θετικών εξελίξεων μα και σημείο συνάντησης για τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες εταιρείες υλικών, επίπλων ή αντικειμένων design με επιχειρηματική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα (ή/και τα Βαλκάνια).

Η διοργανώτρια εταιρεία A&M Consultants έχει, από την αρχή κιόλας του καλοκαιριού, εργαστεί με τη λογική της ευρύτερης προβολής της διοργάνωσης και με στόχο την εξασφάλιση της παρουσίας σε αυτήν και επαγγελματιών από συναφείς με το αντικείμενο κλάδους (ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων, ξενοδόχους, ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, μεταπωλητές και αντιπροσώπους υλικών και επίπλων). Καθώς δε η ημερομηνία της διοργάνωσης πλησιάζει, οι σχετικές αναφορές από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης πληθαίνουν και δημιουργούν μία εντεινόμενη αίσθηση προσδοκίας. Τη βεβαιότητα πως στον ατμοσφαιρικό, industrial χώρο της Γ’ Αποθήκης πρόκειται φέτος τον Οκτώβριο να παρουσιαστούν οι εξελίξεις που αφορούν σε κάθε έκφανση του design (αρχιτεκτονικό, interior και industrial) μα και να αναδειχθούν οι σημαντικότερες νέες του τάσεις σε υλικά, έπιπλα και αντικείμενα design/αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Πρόθεση και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι όπως στη δεύτερη αυτή διοργάνωση αναδειχθεί με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση ο Β2Β χαρακτήρας του show, με την ενεργοποίηση νέων συνεργασιών και τη δόμηση νέων σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων που παράγουν, εμπορεύονται η εφαρμόζουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες από τους παραπάνω κλάδους.
 
Αναλυτικά στοιχεία που αφορούν στη διοργάνωση του δεύτερου Design Lab@Thessaloniki, τις τελικές συμμετοχές μα και τις προγραμματιζόμενες παράλληλες εκδηλώσεις, πρόκειται να αναρτηθούν σύντομα στο website της εκδήλωσης (www.designlabshow.gr), αλλά και να δημοσιευθούν στον ειδικό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό). Μοιάζει παρ’ όλ’ αυτά, δεδομένο πως στο 2ο Design Lab@Thessaloniki πρόκειται να παρουσιαστούν προϊόντα, αντικείμενα και υπηρεσίες, τα οποία ενδεικτικά περιλαμβάνονται στις κάτωθι κατηγορίες:

Υλικά Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης.
Είδη Μπάνιου.
Αρχιτεκτονικός και Διακοσμητικός Φωτισμός.
Έπιπλα (οικιακά και επαγγελματικά).
Έπιπλα Κουζίνας.
Υπηρεσίες Design (Μελέτη – Σχεδίαση – Διακόσμηση χώρων, Αρχιτεκτονική Τοπίου, Μελέτη Φωτισμού, Βιομηχανικός Σχεδιασμός κ.ο.κ.)

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία MIKOS- Β. ΜΗΚΟΣ ΑΕ, χορηγοί επικοινωνίας έχουν αναλάβει οι εταιρείες MAD, Dovtv, Culture now.gr, e-radio, Go-out, OFFRADIO.gr, Akous.gr, COZY HOME, Athens Party, design District, clickatlife.gr, tv100 + fm100, Home Mag, (της Athens Voice), The Deco Book,YPOVRIXIO , χορηγοί φιλοξενίας τα ξενοδοχεία The Excelsior, Thessaloniki και CITY HOTEL , ενώ τον επικοινωνιακό σχεδιασμό έχει κάνει η εταιρεία Morantis Experience Creators. 

RELATED ARTICLES