ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - 1η εκδήλωση της ΕΑΕ 2017-2018

at ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ, ΝΙΚΗΣ 4 (1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ)

To πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας από Νοέμβριο 2017 μέχρι Μάιο 2018, θα αναπτυχθεί σαν 2ος κύκλος του περσινού γενικού θέματος

Η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Θα περιλαμβάνει επτά επί μέρους θεματικές ενότητες που θα προσεγγίζονται με κριτική θεώρηση, με 1η τους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Αυτή αποτελεί την 2η εκδήλωση στην συγκεκριμένη
ενότητα σαν συνέχεια της περσινής τελευταίας και πραγματοποιείται τόσο λόγω της ιδιαίτερης σημασίας των Αρχ. Διαγωνισμών για το γενικό θέμα της Συνθετικής Σκέψης όσο και λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος της Εταιρείας για αυτούς.

Όπως και πέρυσι σε κάθε εκδήλωση συμμετέχουν τρεις εισηγητές Αρχιτέκτονες που αναλύουν βάσει κριτηρίων τρεις επιλεγμένες περιπτώσεις ο καθένας ,από τις οποίες μια μπορεί να αφορά σε έργο μελετημένο από τον ίδιο. Οι παρουσιαζόμενες συνθετικές προσεγγίσεις εννέα συνολικά επιλεγμένων έργων, αποτελούν αντικείμενο ανοικτής συζήτησης των παρουσιαστών και του ακροατηρίου, που αφορά τόσο την πορεία όσο και το τελικό αποτέλεσμα αυτών των προσεγγίσεων. Στην πρώτη φετινή εκδήλωση ομιλητές θα είναι:

Κ.ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ, Π. ΚΑΡΑΜΑΝΕΑ, Θ. ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ (TOPIO 7 ) ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 1ο ΒΡ.ΠΑΔ ”ανάταξη μεταβιομηχανικών τοπίων. η οικολογία ως κατασκευή.”

Α. ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ, Α. LANZETTA (MED. ARCHITECTURE_ATELIER) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΓΚΡ.ΣΤΑΔΙΟΥ Δ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1ο ΒΡ. ΠΑΔ «αναζητώντας την (χαμένη;) αστικότητα»

Μ. ΚΟΥΝΑΒΗ, Ι. ΣΑΛΙΑΝΙ (ARCHITECTS FOR URBANITY) ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 1ο ΒΡ.ΔΑΔ “χωρικοί πειραματισμοί και προγραμματικές τοπογραφίες”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4 (1ος οροφος)
την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19.00.


RELATED ARTICLES