“Τα κτίρια του Renzo Piano εκπλήσσουν με την διαφορετικότητα στο μέγεθος, στα υλικά και στο σχεδιασμό. Είναι πραγματικά ο αρχιτέκτονας με την ευρύτερη κλίμακα ευαισθησιών του αιώνα μας και όχι μόνο”.  
 
 
 
Αυτή περίπου ήταν η περιγραφή που έκαναν οι κριτές του Βραβείου Pritzker για τον Renzo Piano κατά την απονομή του βραβείου σε αυτόν το 1998. Αν και μερικοί αρχιτέκτονες έχουν ένα δικό τους στύλ, ο Piano απλά προσπαθεί να εφαρμόσει λογικές ιδέες σε καινούργια έργα με εξαιρετικά διαφορετικούς τρόπους. Ο ίδιος λέει:”Μία απο τις μεγαλύτερες ομορφιές στην αρχιτεκτονική είναι οτι κάθε φορά είναι σαν να ξαναρχίζει η ζωή απο την αρχή. Όπως ένας σκηνοθέτης που κάνει μία ιστορία αγάπης, ένα γουέστερν ή ένα αστυνομικό έργο, ένας καινούργιος κόσμος συγκρούεται με τον αρχιτέκτονα σε κάθε έργο.” Αυτό εξηγεί γιατί χρειάζεται περισσότερο απο μία επιφανειακή ματιά για να αναγνωρίσει κανείς τα αποτυπώματα του Piano σε τόσο διαφορετικά έργα όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Pompidou στο Παρίσι (1971-77), το αεροδρόμιο Kansai στην Οζάκα της Ιαπωνίας (1990-94), και το Πολιτιστικό Κέντρο Tjibaou στην Νουμέα της Νέας Καληδονίας (1993-98).
 
Αυτή η καταπληκτική μονογραφία, εικονογραφημένη με φωτογραφίες, σκίτσα και σχέδια, καλύπτει την καριέρα του Piano έως σήμερα. Η συγκεκριμένη, ενημερωμένη έκδοση περιέχει καινούργιες φωτογραφίες έργων που τελείωσαν μετά την προηγούμενη έκδοση όπως το κτήριο των New York Times στην Νέα Υόρκη, το Κέντρο  Paul Klee στην Βέρνη της Ελβετίας, η Βιβλιοθήκη Morgan στην Νέα Υόρκη, όπως επίσης μερικά εμβόλιμα σε αυτά έργα όπως ο Πύργος της Γέφυρας του Λονδίνου με 66 ορόφους που θεωρείται οτι είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη. 
 
Το βιβλίο αυτό είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο bBooks.gr. Για αγορά κάντε κλικ εδώ
Archisearch - page_renzo_piano_2PAGE_RENZO_PIANO_2

RELATED ARTICLES