DESIGN LAB / O ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ELECTROLUX

O Διαγωνισμός Design Lab της Electrolux είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που, από το 2002, καλεί τους τελειόφοιτους και απόφοιτους σπουδαστές βιομηχανικού σχεδίου από όλο τον κόσμο να λάβουν μέρος με χρηματικό έπαθλο και εξάμηνη αμειβόμενη εξάσκηση.
 
Για τον φετινό διαγωνισμό, οι υποψήφιοι καλούνται, αντλώντας έμπνευση από τους επαγγελματίες δημιουργούς (chefs, αρχιτέκτονες, interior designers, hotel designers) να σχεδιάσουν οικιακές συσκευές που θα προσφέρουν μεγαλύτερη εμπειρία αισθήσεων. Συσκευές που σε παρακινούν να τις αγγίξεις, να τις κοιτάξεις, να τις ακούσεις είτε λόγω της προηγμένης τεχνολογίας τους είτε λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται.
 
«Τι θα συνέβαινε εάν ενσωματώναμε και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας, ακοή, αφή κλπ στο σχεδιασμό, πέρα από το οπτικό κομμάτι;», αναφέρει ο Otto, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Global Design της Electrolux.
Επιπλέον, οι υποψηφιότητες οφείλουν να λάβουν υπόψη τους την κληρονομιά της Electrolux και να αντανακλούν τις αξίες του Σκανδιναβικού design, με το να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, να προσφέρουν πρωτότυπο design, ευκολία στη χρήση και καλαισθησία.
 
Οκτώ φιναλίστ θα κληθούν να συμμετάσχουν στον τελικό σε Ευρωπαϊκή πόλη που θα ανακοινωθεί και να παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής έμπειρων σχεδιαστών. Η επιτροπή θα εξετάσει τις συμμετοχές με βάση την πρωτοτυπία του σχεδιασμού, την καινοτομία και την αντίληψη του καταναλωτή προκειμένου να απονείμει το πρώτο βραβείο που θα είναι εξάμηνη αμειβόμενη εξάσκηση σε κάποιο κέντρο παγκόσμιου σχεδιασμού της Electrolux και 5.000 Ευρώ. Επίσης, θα απονεμηθούν ένα δεύτερο και ένα τρίτο έπαθλο, ύψους 3.000 Ευρώ και 2.000 Ευρώ αντίστοιχα.
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των συμμετοχών είναι η 1 Ιουνίου 2012, μέσω της ιστοσελίδας του Design Lab της Electrolux.

Προϋποθέσεις:
Στο διαγωνισμό Electrolux Design Lab μπορούν να λάβουν μέρος τελειόφοιτοι και απόφοιτοι σπουδαστές βιομηχανικού σχεδίου από όλο τον κόσμο, που δεν εργάζονται στο χώρο. Αποτελεί βασικό στοιχείο, καθώς ο νικητής θα κληθεί να εργαστεί έξι μήνες σε ένα από τα κάποιο κέντρο παγκόσμιου σχεδιασμού της Electrolux. Η αμειβόμενη εξάσκηση συνοδεύεται και από το ποσό, το οποίο δεν μπορεί να δοθεί ξεχωριστά.

RELATED ARTICLES