Ένα νέο event από την Franke και την Design Ambassador το Σάββατο 24/5/2025 στις 12:30 πυροδοτεί επίκαιρες συζητήσεις μεταξύ αρχιτεκτόνων, restaurateur και σεφ, γύρω από την ατμόσφαιρα της κουζίνας. Με αφορμή το event CHEF’S TABLE – THE GREAT STAGE, σε επιμέλεια και παραγωγή του Βασίλη Μπαρτζώκα της Design Ambassador, η Δανάη Μακρή γράφει ένα κείμενο που απευθύνεται σε αρχιτέκτονες – χωρίς να αναφέρεται στο αρχιτεκτονικό έργο, αλλά στις ιδέες του Richard Branson, του Claude Lévi-Strauss και του René Redzepi.
Δηλώστε συμμετοχή, εδώ!
Η γαστρονομία γνωρίζει μια εκρηκτική άνθηση τα τελευταία 15 χρόνια, καταλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στην pop κουλτούρα με πολυμορφία σε concepts και lifestyle εφαρμογές που αντέχουν στον χρόνο.
Η κουζίνα αναδεικνύεται ως ο κατεξοχήν χώρος σύνδεσης της καθημερινότητας με την εμπειρία. Παίρνει σημαντική θέση στην κατοικία, τους χώρους φιλοξενίας και φυσικά στους F&B χώρους, ενσωματώνοντας την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την παράδοση.
Από τη συμμετοχική open kitchen που ενισχύει την επικοινωνία, μέχρι τις high-tech κουζίνες στον αιώνα του ΑΙ και τους γήινους χώρους με αναφορές στον πολιτισμό και τα υλικά του τόπου, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, όπως και οι εκφράσεις του τρόπου ζωής που αναδεικνύουν.
Το Σάββατο 24/5/2025 στις 12:30 στο event CHEF’S TABLE – THE GREAT STAGE από την Franke και την Design Ambassador σας προσκαλεί σε μια πρωτότυπη εμπειρία.
Το event, περιλαμβάνει συζητήσεις αρχιτεκτόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του F&B για τις τάσεις και τις προοπτικές της κουζίνας, ενώ food workshops και γευστικές δοκιμές θα εμπλουτίσουν την εμπειρία των συμμετεχόντων. Σε κεντρικό ρόλο, θα βρίσκονται νέα μοντέλα της Franke.
Πριν από το σχεδιασμό, η νέα έμπνευση για τον τρόπο που ζούμε στην κουζίνα, προσφέρεται στο CHEFS TABLE – THE GREAT STAGE BY FRANKE & THE DESIGN AMBASSADOR στο showroom της Franke, στο 1ο χλμ. 23ης Επαρχιακής Οδού Μαρκοπούλου – Καλυβίων 19003, 190 03 Μαρκόπουλο Αττικής.
Ενδεικτικό Πρόγραμμα event
12:00-12:30 – Άφιξη καλεσμένων & Welcome drinks
12:30-13:50 – Welcome από την Franke.
Architects Talks
12:50-13:10
Η αρχιτέκτων Μυρτώ Κιούρτη, η οποία έχει σχεδιάσει το βραβευμένο εστιατόριο ΑΚΡΑ που μπήκε πρόσφατα στον οδηγό MICHELIN, συζητά με τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη και τον Γιάννη Λουκάκη συνιδιοκτήτη στο εστιατόριο «Άκρα»
13:10-13:25
O Δημήτρης Αντωνόπουλος, διακεκριμένος κριτικός Γαστρονομίας και Εστιατορίων, συζητά με την αρχιτέκτονα των PHARAOH και ΙΩΔΙΟ, Χρυσοκώνα Μαύρου για την σχέση γαστρονομίας και Design
WINE TASTING THEME BY ARTEMIOS LAINAS // Α Chef & Somm Experience – At Home Like a Somm!
13:30-15:30 Live Cooking & Drinks
Ακολουθεί Food & Wine tasting από τον Αρτέμιο Λαϊνά σομελιέ Wine Experience Designer μαζί με live cooking. Συμμετέχει ο Σάββας Πούμπουρας.
Τι είναι τελικά αυτό που χαρακτηρίζει το experience level up του κατεξοχήν δημιουργικότερου χώρο του σπιτιού? Πως το ‘καθόμαστε να φάμε’, σχεδιάζεται και μεταλλάσσεται σε μια μεσογειακή πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων γεμάτη γέλιο, χαρά και συναίσθημα φιλοξενίας? Ποιο είναι αυτό το παιχνίδι, π;vς ο ήλιος ενσωματώνεται και αντανακλάται και ποιοι οι παράμετροι του?
Μια διαδραστική live cooking οινογαστρονομική εμπειρία αναζήτησης συνδυάζοντας τεχνικές, πιάτα, πρώτες ύλες, κρασιά αλλά προπάντων διάθεση φιλοξενίας.
Πώς δημιουργείται μια bespoke εμπειρία; Ποιος φτιάχνει την κουζίνα πριν από τον αρχιτέκτονα; Ή πώς η pop κουλτούρα, οι γαστρονομικές τάσεις και οι influencers διαμορφώνουν τις νέες απαιτήσεις στους χώρους f&b;
Σήμερα, όποιος μπορεί να προβλέψει αυτό που θέλουν οι καταναλωτές αύριο το πρωί, έχει τη δυνατότητα να γίνει market maker. Με αφορμή το event CHEF’S TABLE – THE GREAT STAGE από την Franke και την Design Ambassador, η Δανάη Μακρή γράφει ένα κείμενο που απευθύνεται σε αρχιτέκτονες – χωρίς να αναφέρεται στο αρχιτεκτονικό έργο, αλλά στις ιδέες του Richard Branson, του Claude Lévi-Strauss και του René Redzepi.
Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν τυχαία στον ίδιο χρόνο. Έτσι και η ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα μετά την κρίση, που σχεδόν συμπίπτει χρονικά με την αναγωγή της κουζίνας και του φαγητού σε κυρίαρχο στοιχείο της pop κουλτούρας και του lifestyle. Από το 2010 και μετά το ενδιαφέρον των αρχιτεκτόνων μετατοπίστηκε στον δημόσιο χώρο, αλλά η πραγματική εφαρμογή της εξέλιξης ξεκίνησε περίπου 6 χρόνια αργότερα σε έργα κυρίως στον κλάδο του τουρισμού και των πολυτελών κατοικιών αλλά και την ανακαίνιση και αναβάθμιση παλαιών κτιρίων.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια, οι αρχιτέκτονες έχουν εξελίξει την εμπειρία τους – μέρος της οποίας αποτελεί η αντίληψη των έργων και των χρήσεων – πέρα από το τοπίο, στη σφαίρα των τάσεων και των παραμέτρων που τις διαμορφώνουν.
Δείτε περισσότερα για το εστιατόριο ΑΚΡΑ, εδώ!
Καθώς το ενδιαφέρον για τη γαστρονομία και τους χώρους εστίασης αυξάνεται, οι αρχιτέκτονες βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού για τη βέλτιστη εμπειρία των χρηστών.
Αξίζει λοιπόν μία περιήγηση στη νέα πραγματικότητα που δημιουργούν τα media γύρω από τη γαστρονομία, τους νέους ρόλους που αυτά διαμορφώνουν και τις πολύ επιγραμματικές αναφορές των επιστημών που ερμηνεύουν τις τάσεις, αλλά και εκείνων που τις εμπορεύονται.
Όλοι τρέμουν στη μορφή του Gordon Ramsay
H pop κουλτούρα «ζει» στην κουζίνα, πίσω από μία κάμερα. Τα τελευταία 15 χρόνια, ο συνδυασμός τέχνης, έντασης και προσωπικών ιστοριών από καταξιωμένους ή επίδοξους σεφ «κοχλάζει» και «σερβίρεται» παράλληλα με την προετοιμασία των πιάτων στο όριο της εκζήτησης. Η τηλεοπτική κουζίνα μετατράπηκε σε αρένα ανταγωνισμού, που γεννά τους επόμενους μεγάλους σεφ – διασημότητες, επιχειρηματίες, πρότυπα και influencers.
Έτσι, σειρές, ντοκιμαντέρ και reality shows παρουσιάζουν την κουζίνα σαν το πεδίο κρίσιμης μάχης, όπου ο σεφ λειτουργεί ως ηγέτης – σκληρός, με τελειομανία και αυστηρή πειθαρχία. Όλοι τρέμουν στη μορφή του Gordon Ramsay.
Στο Hell’s Kitchen, η προσωπικότητα και ο τρόπος που καθοδηγεί τους συμμετέχοντες ο Ramsay, έχουν ορίσει το στερεότυπο του «σκληρού σεφ» που δεν δέχεται λάθη όσο υπερασπίζεται τα υψηλά πρότυπα στην κουζίνα του. Η κουζίνα τους είναι ένας χώρος έντασης και διαρκούς πίεσης, όπου η αποτυχία δεν είναι αποδεκτή.
Akra | Photohraphy by Paris Tavitian / Lifo
Απαιτητικούς σεφ είδαμε και σε μία από τις μακροβιότερες σειρές ντοκιμαντέρ του Netflix, το «Chef’s Table», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2015.
Όμως σε αντίθεση με την επικρατούσα εικόνα, στο πιο δημοφιλές επεισόδιο της σειράς ο Jeong Kwan – ένας βουδιστής μοναχός από τη Νότια Κορέα, παρουσίασε την πνευματική διάσταση της μαγειρικής, μετατρέποντας την παρασκευή φαγητού σε μια μορφή τέχνης και διαλογισμού: Η διαδικασία της μαγειρικής ακολουθεί ρυθμούς και τελετουργίες, που βασίζονται στον σεβασμό προς τις πρώτες ύλες και τον απώτερο σκοπό της πνευματικής καλλιέργειας.
Η κουζίνα του δεν περιέχει μοντέρνες ή περίπλοκες συσκευές, όπως άλλωστε ταιριάζει στην επιστροφή στη βάση της μαγειρικής και της αυτάρκειας.
Τα φρέσκα λαχανικά, τα βότανα, και οι ρίζες από τα περιβόλια του μοναστηριού αποθηκεύονται και ζυμώνονται φυσικά σε μεγάλους, παραδοσιακούς πήλινους αμφορείς που βρίσκονται έξω από την κουζίνα. Η κουζίνα βρίσκεται μέσα στο δάσος, κοντά στον κήπο όπου καλλιεργεί τα υλικά της.
Τι αντιφατικά περιβάλλοντα! Εκ διαμέτρου αντίθετες σκηνοθεσίες, εικόνες, γεύσεις και χαρακτήρες έρχονται για να επιβεβαιώσουν τον εξής, έναν κανόνα, ότι η pop κουλτούρα «κατοικεί» στην κουζίνα και μέσω του φακού, φτάνει σε όλο τον κόσμο. (Ίσως επιβεβαιώνει και την ανάγκη για γιν και γιανγκ, όπως θα έλεγε Jeong Kwan)
Όταν τα social media απογειώνουν ή κλείνουν επιχειρήσεις
Και μάλιστα αυτή η δύναμη δεν βρίσκεται στη διάθεση των επαγγελματικών accounts, αλλά σε αυτά των influencers. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Το φαγητό είναι ένας από τους κοινούς «θεούς» που μοιράζεται ολόκληρη η ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. Γι΄αυτό και ψυχαναλυτές, φιλόσοφοι, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι διερευνούν σταθερά τη σχέση του ανθρώπου με την κουζίνα.
Παράλληλα, τα media κaι το marketing εκμεταλλεύονται το hype. Αμέσως μετά την τηλεόραση, στη γαστρονομική συνταγή της κερδοφορίας εντάχθηκαν τα social media, κατορθώνοντας να «φέρουν στο πιάτο» το πολιτιστικό και καταναλωτικό decision making. Το 49% των καταναλωτών ηλικίας 18 ως 34 δηλώνουν ότι επηρεάζονται από τα social media στις επιλογές φαγητού. Το food content προωθεί νέα προϊόντα και ενθαρρύνει τις επισκέψεις σε εστιατόρια ή συγκεκριμένα brands, σύμφωνα με έκθεση της Deloitte.
Γιατί λοιπόν το φαγητό είναι παντοδύναμο και στα social media;
Αφενός η κατανάλωση τροφής συνδέεται με την επιθυμία για πλήρη αναγνώριση και κοινωνική αποδοχή. Οι άνθρωποι αναζητούν ταυτότητα μέσα (και) από τη γαστρονομική τους ταυτότητα. Ας θυμηθούμε τη δήλωση «είμαι vegan», η οποία ξεκίνησε μία νέα μάχη σχεδόν ποδοσφαιρικής υφής.
Αφετέρου η επιλογή της τροφής υποδεικνύει το κοινωνικό status – όποιος έχει γνώση γύρω από το καλό και ακριβό κρασί δεν μπορεί παρά να διαθέτει χρήματα και άρα δύναμη και κύρος. Οι influencers, οι οποίοι μάλιστα δεν χρειάζεται καν να είναι οι ίδιοι σεφ-δημιουργοί, μπορούν να αξιοποιήσουν αυτού του είδους τις συνάψεις.
Όταν ο Keith Lee αντιμετώπιζε διακυμάνσεις στην καριέρα του ως επαγγελματίας πολεμικών τεχνών, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μία κριτική του στο Tik Tok θα είχε τη δύναμη να αλλάξει δραματικά τη μοίρα ενός εστιατορίου, με καταστήματα να αναφέρουν αύξηση της πελατείας τους και σημαντική βελτίωση στις πωλήσεις, ακόμη και μέσα σε μία μέρα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Lee άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο TikTok, δοκιμάζοντας φαγητά και κάνοντας ειλικρινή, απλά reviews για μικρά εστιατόρια που ανακάλυπτε στην περιοχή του. Η άμεση προσέγγισή του προσέλκυσε ένα τεράστιο κοινό.
Οι αναρτήσεις του επικεντρώνονταν σε τοπικά μαγαζιά που δεν είχαν την προβολή που απολαμβάνουν οι μεγάλες αλυσίδες. Ο ίδιος έγινε γνωστός για το πώς μπορούσε να «σώσει» ένα μαγαζί με μια μόνο ανάρτηση και έχει πλέον καθιερωθεί ως φωνή αλληλεγγύης για τους μικρούς επιχειρηματίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, η αγορά του influencer marketing παγκοσμίως εκτιμήθηκε σε 21.1 δισεκατομμύρια δολάρια (Statista).
Αν συνεχίζετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, ξέρετε ήδη ότι το φαγητό συνδέει το άτομο με κοινωνικές και πολιτιστικές δομές, το φυσικό χώρο των οποίων σχεδιάζετε εσείς.
Η κουζίνα είναι καταλύτης στην έκφραση της προσωπικής ταυτότητας ενώ λειτουργεί και ως εργαλείο κοινωνικής θέσης. Η ισχυρή επίδραση των influencers, όπως το παράδειγμα του Keith Lee, δείχνει ότι η γαστρονομία μπορεί να μετατραπεί από προσωπική εμπειρία σε μαζικό κοινωνικό φαινόμενο που επηρεάζει οικονομικές δυναμικές.
Όταν σχεδιάζετε μία κουζίνα εκφράζετε την οπτική σας για ένα πολιτιστικό στοιχείο που μπορεί να κατασκευάσει ή να αποδομήσει εικόνες και αξίες, αμέσως μόλις το πει ένας influencer. Ποιος θα είναι αυτός;
Η «αυθεντική εμπειρία» είναι η νέα τάση
Η αρχιτεκτονική είναι μία από τις επιστήμες που χρησιμοποιεί πολύ τις λέξεις «concept», «αυθεντικότητα» και «εμπειρία». Οι έννοιες ίσως μοιάζουν αντιφατικές μιας και το concept είναι προϊόν σκέψης, έρευνας και έμπνευσης, ενώ η αυθεντικότητα είναι το γνήσιο και αμίμητο στοιχείο των πραγμάτων.
Ίσως ένα concept μπορεί να είναι αυθεντικό όταν βασίζεται σε πραγματικές αξίες ή σε αληθινά πολιτιστικά στοιχεία.
Αντί να εμβαθύνουμε σε αυτή τη σχέση, ας δούμε τα νούμερα για την παγκόσμια αγορά experiential marketing, καθώς οι 3 αυτές έννοιες έχουν μετατραπεί πρωτίστως σε εργαλεία business strategy.
Η εν λόγω αγορά λοιπόν εκτιμήθηκε σε $128.35 δισεκατομμύρια το 2024, ξεπερνώντας τα επίπεδα της πανδημίας και καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 10.5% σε σύγκριση με το 2023 (Statista).
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρηματία που εστιάζει στην εμπειρία ως το απόλυτο «status symbol» της εποχής μας είναι ο Richard Branson, ιδρυτής της Virgin Group. Με τη Virgin Limited Edition, ο Branson προσεγγίζει την πολυτέλεια με καταλύματα σε εξωτικά μέρη, απόλυτο exclusivity και tailor made υπηρεσίες. Για αυτούς όμως που έχουν πάει κυριολεκτικά παντού και έχουν δοκιμάσει τα πάντα, με τη Virgin Galactic, ο Branson έφερε στο προσκήνιο τη δυνατότητα διαστημικού τουρισμού, επιτρέποντας σε ανθρώπους να ταξιδέψουν πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης.
Η εμπειρία αυτή, που μέχρι πρότινος έμοιαζε με επιστημονική φαντασία, αποτελεί πλέον μια εφικτή περιπέτεια, την οποία οραματίστηκε ως «το απόλυτο ταξίδι ζωής» για όσους αναζητούν κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο.
Η στρατηγική του δεν είναι τυχαία. Ανταποκρίνεται τη βαθύτερη επιθυμία της σύγχρονης κοινωνίας για αυθεντική εμπειρία, ικανή να προσφέρει κάτι πέρα από το υλικό.
Ο Branson μας δείχνει πώς η «αυθεντική εμπειρία» γίνεται το νέο μέτρο κοινωνικής καταξίωσης και επιτυχίας, μια μορφή πολυτέλειας που προσφέρει νόημα.
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Carl Rogers, η αυθεντικότητα είναι βασική για την ψυχική μας υγεία. Η επιθυμία μας να αναζητάμε αυθεντικές εμπειρίες συνδέεται με την ανάγκη μας για ειλικρινείς σχέσεις και προσωπική ολοκλήρωση, καθώς η αυθεντικότητα θεωρείται απαραίτητη για μια “πραγματική” ζωή. Σε μία εποχή ευμάρειας, στην οποία οι παραδοσιακοί ρόλοι – πχ οικογενειακοί και επαγγελματικοί – υποχωρούν η κατανάλωση αυθεντικών εμπειριών γίνεται πυξίδα στην αναζήτηση ταυτότητας.
Ποιος μπορεί να προβλέψει το μέλλον;
Πίσω στην κουζίνα, ο René Redzepi, ο εμβληματικός σεφ του Noma στη Δανία, είναι ο άνθρωπος που έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του fine dining, οδηγώντας τους επισκέπτες του σε μια βαθιά προσωπική εμπειρία μέσα από το φαγητό.
Το Noma ζωντανεύει την άγρια φύση της Σκανδιναβίας, καλώντας τον επισκέπτη να γευτεί τη γη και τη θάλασσα. Ο ίδιος ο Redzepi συλλέγει υλικά από τα τοπικά δάση, τα βράχια και τις ακτές της Δανίας: ένα πιάτο μπορεί να περιλαμβάνει μύδια που μόλις συλλέχθηκαν από τον ωκεανό ή μανιτάρια που ανακαλύφθηκαν στα σκανδιναβικά δάση, προσφέροντας στον επισκέπτη μια αληθινή αίσθηση της γης.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Redzepi είναι το «ανοιξιάτικο χιόνι» – ένα πιάτο που περιλαμβάνει παγωμένες κρέμες φτιαγμένες από μπουμπούκια πεύκου, τα οποία έχουν συλλεχθεί στην κορύφωση της εποχής.
Η ζύμωση κατέχει κεντρικό ρόλο στην κουζίνα του Redzepi, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο.
Οι πρώτες ύλες που περισσεύουν μετατρέπονται σε σάλτσες, τουρσιά και βούτυρα, σε ένα αέναο κύκλο που ενσαρκώνει την τέχνη του μηδενικού αποτυπώματος.
Ο Redzepi εξερευνά διαρκώς τις δυνατότητες της ζύμωσης, μεταμορφώνοντας καθημερινά υλικά σε μοναδικά γαστρονομικά δημιουργήματα, όπως τις «κέτσαπ από δάκρυα κρεμμυδιού» ή τη «μυρωδιά του καπνού» σε σκόνη.
Εννοείται πως οι περισσότεροι γνώστες έπαθαν σοκ από την τομή που πραγματοποίησε το René Redzepi. Πριν την έλευσή του, οι κυρίαρχες τάσεις στην παγκόσμια σκηνή του fine dining επικεντρώνονταν στην πολυτέλεια και την τεχνική επίδειξη που επηρεάζονταν από τη γαλλική κουζίνα και τη μοριακή γαστρονομία. Υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να προβλέψει την έλευση του Redzepi; Ίσως οι αναγνώστες του ανθρωπολόγου Claude Lévi-Strauss.
Το «τρίγωνο της μαγειρικής» του Claude Lévi-Strauss εξέτασε την κατηγοριοποίηση του φαγητού ως «ωμού», «μαγειρεμένου» και «σάπιου», δείχνοντας πώς διαφορετικοί πολιτισμοί αποδίδουν νόημα στο φαγητό τους και πώς η μαγειρική καταδεικνύει τη μετάβαση από τη φύση στον πολιτισμό.
Μέσω της φωτιάς και της μαγειρικής, ο άνθρωπος ελέγχει τη φύση και άρα κινείται προς τον πολιτισμό. Αντίθετα, η σήψη μέσα από τις τεχνικές ζύμωσης αντιπροσωπεύει την επιστροφή στη φύση. Όπως κάνει ο René Redzepi, σε μία εποχή οικονομικής ευμάρειας και γαστρονομικού κορεσμού από την εγκεφαλικότητα της μοριακής κουζίνας και την «πολυκαιρισμένη» η εκζήτηση της γαλλικής.
Αν φτάσατε να διαβάζετε ως εδώ, ξέρετε ότι η αυθεντικότητα έχει γίνει το νέο «status symbol». Καθώς μάλιστα η εμπειρία έχει καταστεί σημαντικό στοιχείο σε κάθε πτυχή του σύγχρονου πολιτισμού, ο χώρος που σχεδιάζετε, πέρα από τη λειτουργικότητά του διασυνδέεται με ποικίλες έννοιες: από την μνήμη, την τοπικότητα και τις φαντασιακές ερμηνείες τους, μέχρι συναφείς τόπους με τη μαγειρική όπως ένα ελικοδρόμιο για high end πελάτες, το πεζοδρόμιο της αστικής πόλης, το μποστάνι απ’ όπου προήλθαν τα υλικά ή και τη λαϊκή τέχνη του εκάστοτε τρόπου μαγειρικής.
Ξέρετε ακόμα πως, προς χάριν της ισορροπίας, κάθε τάση πρόκειται να την διαδεχθεί η «αντί τάση» της. Αυτή η γνώση δημιουργεί το περιθώριο ανάδειξης των νέων market makers. Ποιοι θα είναι αυτοί;
Στοιχεία εκδήλωσης
Τίτλος CHEF’S TABLE – THE GREAT STAGE
Τοποθεσία Showroom Franke
Διεύθυνση 1ο χλμ. 23ης Επαρχιακής Οδού Μαρκοπούλου – Καλυβίων 19003, 190 03 Μαρκόπουλο Αττικής.
Διοργάνωση Franke
Επιμέλεια Περιεχομένου & Παραγωγή Design Ambassador
Ημερομηνία Σάββατο 24 Μαίου 2025
READ ALSO: Όταν η Η/Μ μελέτη υπηρετεί την αισθητική και την τεχνολογία στην αρχιτεκτονική ταυτότητα | 5 παραδείγματα