Εκδήλωση και Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου: «Αρχιτεκτονική & Ποιότητα Κτιρίων στην Κρήτη».

at ΚΑΜ

Το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου) διοργανώνει στις 19 Μαΐου 2017 εκδήλωση με θέμα: «Αρχιτεκτονική & ποιότητα κτιρίων στην Κρήτη», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Παλαιό Λιμάνι των Χανίων, όπου στεγάζεται το ΚΑΜ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αρχιτέκτονες εγνωσμένου κύρους θα μιλήσουν για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική στην Κρήτη, ενώ παράλληλα θα εγκαινιαστεί και η έκθεση αρχιτεκτονικού έργου με την παρουσίαση ολοκληρωμένων, σύγχρονων, κτιριακών κατασκευών στην Κρήτη, από αρχιτέκτονες που ζουν κι εργάζονται στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η επιλογή των κτιρίων, τα οποία θα παρουσιαστούν στην έκθεση, έγινε από τα μέλη της κριτικής επιτροπής που ορίστηκε για το λόγο αυτό από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους αρχιτεκτόνων της Κρήτης. Συνολικά καταγράφηκαν 75 συμμετοχές από 52 αρχιτέκτονες και αρχιτεκτονικά γραφεία, τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που απηύθυνε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των Τεχνικών Επιμελητηρίων και των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων Κρήτης. Η επιτροπή μετά από συστηματική εξέταση του συνόλου των έργων, αξιολόγησε κάθε συμμετοχή ξεχωριστά και ομόφωνα επέλεξε 51 έργα, μικρής και μεγάλης κλίμακας, διαφόρων χρήσεων, τα οποία θα εκτεθούν στην έκθεση.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα δημοφιλέστερα δημοσιευμένα κτίρια της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, όπως αυτά προέκυψαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία των αναγνωστών που διεξήγαγε το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ κατά το 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων κυκλοφορίας του.

κρήτη, αρχιτεκτονική, έκθεση, εκδήλωση, ποιότητα, κτίριο, χανιά

Πρόγραμμα εκδήλωσης :

Χαιρετισμοί:

Αναστάσιος Βάμβουκας (δήμαρχος Χανίων), Γεώργιος Βαρουδάκης (πρόεδρος ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), Πέτρος Παπαϊωάννου (εκδότης περιοδικού KTIPIO), Σωκράτης Γιαννούδης (αρχιτέκτων, πρόεδρος κριτικής επιτροπής).

Ομιλητές:

Νικόλαος Πατσαβός, αρχιτέκτων (διδάσκων Πολυτεχνείου Κρήτης), Δημήτριος Αντωνακάκης(αρχιτέκτων), Δημήτριος Φιλιππίδης (αρχιτέκτων)

Στην έκθεση παρουσιάζονται:

• 51 ΚΤΙΡΙΑ που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή που ορίστηκε
από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, με στόχο την ανάδειξη ολοκληρωμένων
σύγχρονων κτιριακών κατασκευών στην Κρήτη, από αρχιτέκτονες
από όλη την Ελλάδα.

• 40 ΚΤΙΡΙΑ της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής που διακρίθηκαν
στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των αναγνωστών που διεξήγαγε
το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ κατά το 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού
των 30 χρόνων κυκλοφορίας του.

Διάρκεια Έκθεσης 19 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2017.

Τοποθεσία: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι), Χανιά


RELATED ARTICLES