Το Open House Athens, η διοργάνωση που μας ξεναγεί στα κτίρια της Αθήνας, επιστρέφει με δια ζώσης ξεναγήσεις! Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου, πάνω από 50 κτίρια της Αθήνας ανοίγουν τις πόρτες τους και μας υποδέχονται με δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις. Τo πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί επίσης από μια σειρά διαγωνισμών.

-text by open house team

Φέτος, το OPEN HOUSE Athens επανέρχεται το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου, με τις δια ζώσης ξεναγήσεις –έπειτα από δύο χρόνια αποκλειστικά διαδικτυακών δράσεων, λόγω της πανδημίας– και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και με 3 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά.

Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2022 και κατόπιν προσαρμογής της εκδήλωσης στις τρέχουσες συνθήκες, προγραμματίζονται πέρα από τις ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια (OPEN TOURS), ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADE IN Athens- χορηγός Καυκας), οργανωμένες διαδρομές (OPEN WALK), μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις – ξεναγήσεις σε 3 -4 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (OPEN OFFICE- χορηγός Dimand), real time virtual ξεναγήσεις σε κάποια από τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα (Live Tours).

Το πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί από μια σειρά διαγωνισμών:

OPEN PHOTO (διαγωνισμός φωτογραφίας), OPEN VOTE (βραβείο κοινού – ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ξενάγησης), OPEN YOUR PORTFOLIO (διαγωνισμός πορτφόλιο).

Στο πλαίσιο του “OPEN HOUSE Athens 2022” και σε συν διοργάνωση με τη Σχολή Βακαλό Art & Design, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την οπτική ταυτότητα της εκδήλωσης και πιο συγκεκριμένα για τον σχεδιασμό της αφίσας και του t-shirt των εθελοντών. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές/σπουδαστές ή απόφοιτοι σχολών όλων των τομέων του design. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν μέχρι 3 διαφορετικές προτάσεις στο info@openhouseathens.gr μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο https://www.openhouseathens.gr/event/design-the-poster/

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης για άλλη μια χρονιά είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS S.A.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2022 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr

Οι αιτήσεις εθελοντών για το OPEN HOUSE Athens 2022, θα είναι ανοιχτές έως τις 25 Φεβρουαρίου. Όσοι θέλουν να είναι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.openhouseathens.gr/volunteers/ , Χορηγός Εθελοντών KraftPaints

Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr
Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE
H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide , που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.


RELATED ARTICLES