Το OPEN HOUSE επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 8η χρονιά με δωρεάν ξεναγήσεις σε περίπου 100 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων δράσεων πέραν του βασικού σαββατοκύριακου: ξεναγήσεις ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομές, διαγωνισμούς, εκθέσεις και μια σειρά από πάρτυ!

Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα του ΟΗΤ 2019 επιστρέφουν το MADE in Thessaloniki, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN WALK, με διαδρομές στην πόλη, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτίρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτίρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

BENSOUSAN HAN
ERMEION

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.

Ακόμα, μια επετειακή έκθεση φωτογραφίας, OPEN PHOTO EXHIBITION με συμμετοχές από τους διαγωνισμούς που έχουν τρέξει τα προηγούμενα χρόνια στο instagram θα λειτουργήσει στο MEDITERRANEAN COSMOS.

ISLAHANE
EVANGELIKI EKKLISIA-

Φέτος, η σεζόν του OHT 2019 ανοίγει με το “TO KNOW US BETTER” event, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου μετά τις 20.00, στο backyard της Έπαυλης Μαρόκκου, όπου το κοινό και οι υποψήφιοι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν καλύτερα και να μας δώσουν τις δικές τους προτάσεις για το φετινό πρόγραμμα του ΟΗΤ 2019. Το MEDITERRANEAN COSMOS, μέγας χορηγός του ΟΗΤ 2019 , επιβραβεύοντας τις νέες ιδέες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα της τοπικής κοινωνίας, θα  προσφέρει μία δωροεπιταγή αξίας € 100 στην καλύτερη πρόταση που θα αναρτηθεί στο black board που θα είναι στημένο στον χώρο. 

Άλλα δυο event, ανοιχτά στο ευρύ κοινό, θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα των δράσεων. Στο “LET’S OPEN” – VOLUNTEERS PARTY οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους κι όλοι μαζί να γιορτάσουμε την έναρξη του φετινού προγράμματος, ενώ το καθιερωμένο TIME TO CLOSE PARTY το βράδυ της Κυριακής 24/11 θα σημάνει την λήξη αυτής της μεγάλης αρχιτεκτονικής γιορτής. 

MAKEDONIKOS TAFOS
EPAVLI MAROKKOU

Το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις δράσεις, στο info point που θα λειτουργήσει στο MEDITERRANEAN COSMOS και στο OPEN BOX, Αριστοτέλους με Μητροπόλεως, από όπου θα μπορεί και να προμηθεύεται το έντυπο πρόγραμμα και αναμνηστικά της εκδήλωσης (Οι ώρες και ημέρες που θα λειτουργούν τα ενημερωτικά περίπτερα θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο) 

Οι αιτήσεις εθελοντών συνεχίζονται μέχρι τις 5 Οκτωβρίου εδώ
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗT 2019 θα βρείτε εδώ.

Λίγια λόγια για το OPEN HOUSE GREECE
H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Ο θεσμός OPEN HOUSE
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.


RELATED ARTICLES